Bicicleta si sanatatea

Biciclete FixGear/SingleSpeed

Ce este o bicicleta fix-Gear, si de ce ar dori cineva asa ceva?

Cel  mai vechi si mai simplu tip de bicicleta este bicicleta cu butuc fx. Aceasta este o bicicleta cu o singura viteza fara roti libere, la care, ori de câte ori bicicleta este în miscare, pedalele se vor învârti.

Orice ciclist entuziast care merge iubeste bicicleta va dori sa faca o astfel de alegere, cel putin o data. De ce ar face cineva  asta? Nu este usor de spus în cuvinte. Exista o legatura aproape mistica între un ciclist si bicicleta Single Speed, care se simte ca o prelungire a corpului într-o masura mai mare decât o face o bicicleta echipata cu schimbator de viteze . Daca sunteti un ciclist entuziast, energic, într-adevar ar trebui sa va faceti o încercare.

Încearca pentru distractie

Ciclistul are nevoie de practica pentru a se simti confortabil pe o bicicleta SingleSpeed/FixHub. Cei mai multi biciclisti, care încearca-l pentru prima data, vor încerca în mod automat sa urce sau sa coboare o panta. Bicicleta  nu va permite acest lucru, si este dezolant. Este nevoie de câteva saptamâni de antrenament regulat pentru a învata mersul pe o bicicleta FixHub.

Merita sa treceti prin aceasta experienta de învatare, pentru ca odata ce ati face acest lucru, veti descoperi o bucurie noua în ciclism. Când o faci plimbare o bicicleta SingleSpeed/FixHub, vei simti o legatura mai strânsa între bicicleta si drum. Exista o puritate si simplitate la bicicletele cu butuc fix care pot fi destul de seducatoare. Intr-un fel, odata ce ai trecut de familiarizare, este mult mai distractiv decât mersul pe bicicleta cu schimbator si o roti libere.

Bicicleta cu butuc fix pentru fitness si forma

Pedalarea pe o bicicleta cu butuc fix ? este un exercitiu excelent. Când aveti nevoie sa urcati o panta, nu aveti voie sa va gânditi la schimbarea vitezelor, pentru ca nu aveti aceasta optiune. În schimb, stiti ca trebuie sa stati pur si simplu în sa si sa pedalati, sa aveti o  eficienta maxima, la fel ca si în alpinism. Acest lucru te face mai puternic.

Daca aveti optiunea de a urca sau coborâ o panta într-un ritm lent, este usor sa cedati în fata ispitei. Când plecati la  o plimbare cu un SingleSpeed/FixHub, nevoia de a impinge greu la pedale pentru a ataca pante va obliga sa pedalati la o intensitate mai mare decât în mod normal. Pantele abrupte va pot face sa coborâti si sa mergeti pe jos, dar pantele pe care sunteti în stare sa se abordati, se vor urca mult mai repede decât ati face  acest lucru pe o bicicleta normala.

Când cobori, nu poti trage chiulul, sa stai pur si simplu în sa fara a pedala. Acest lucru va obliga sa pedalati la o cadenta mult mai rapida decât  pe o bicicleta cu mai multe viteze. Aceasta cadenta rapida de pedalare îmbunatateste supletea picioarelor si va va forta sa invatati sa pedalati intr-o maniera buna - daca nu, veti sari în sus si în jos în sa.

Coasting-ul rupe ritmul si permite sa se întareasca partea de sus a picioarelor. Pastrarea picioareor în miscare mentine  muschii supli si promoveaza o circulatie buna.

 

Newsletter

Abonati-va la newsletter-ul OneBike pentru a fi la curent cu ultimele noutati.